FasTracKids

Cunoscând importanţa calităţii şi diversităţii în educaţia timpurie a copiilor, în anul 2007 Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională a început implementarea programului FasTracKids, prin Centrul 2 FasTracKids. Acest program promovează valorile metodologiei step by step, în ceea ce priveşte individualizarea sarcinilor, valorificarea tuturor copiilor, dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale şi întregeşte educaţia prin dezvoltare unor abilităţi fundamentale în viaţă, precum: leadership, luarea deciziilor, rezolvarea de probleme, public speaking, capacitatea de a primi şi oferi feed back.

FasTracKids este un program de educaţie complementară conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi, cercetători în domeniul educaţiei, precum şi de educatori cu experienţă îndelungată.

Programul îşi propune să stimuleze dezvoltarea intelectuală a copilului, recunoscând faptul că, până la vârsta de 8 ani, se creează legăturile interneuronale şi se dezvoltă până la 80 % din abilităţile copilului.

Prin participarea la cursul FasTracKids, copiii işi îmbogăţesc cunoştinţele prin experimente, prezentări filmate la fiecare sesiune de curs, discuţii, jocuri de rol, activităţi practice şi jocuri atractive.

Programul se diferenţiază de celelalte cursuri şi programe educaţionale existente pe piaţă prin câteva elemente inovative, care aduc rezultate deosebite în dezvoltarea copiilor, testate de specialiştii în domeniu şi în centrul nostru în cei 5 ani de activitate.

  • Sălile de curs sunt dotate cu FasTracKids Learning Station® – un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer şi camere de filmat, similar cu cel folosit in prestigioasele universităţi Harvard, Oxford sau MIT.
  • FasTracKids foloseşte o metodologie de ultimă oră, numită Zigzag educaţional, care constă în schimbarea frecventă a activităţii, la numai câteva minute, ceea ce reduce substanţial riscul instalării plictiselii şi abandonul activităţii.

Obiectivele programelor FasTracKids sunt:

  • Pregătirea copilului pentru şcoală şi viaţă;
  • Dezvoltarea abilităţilor de lider, lucru în echipă şi cooperare;
  • Dezvoltarea abilităţilor de gândire creativă şi rezolvare de probleme;
  • Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi vorbire;
  • Transferul cunoştinţelor în practică;
  • Promovarea dezvoltării personale şi a pasiunii de a învăţa;

Programul pus la dispoziţia elevilor din clasa pregătitoare ai şcolii noastre este FasTracKids Music, un program în limba engleză conceput să ofere copiilor cu vârsta între 4 şi 6 ani ( copii care au cel putin un an de familiarizare cu limba engleza) o introducere foarte dinamică în muzică şi să consolideze cunoştinţele de limba engleză. Lecţiile din programul FasTracK Music conţin diverse activităţi, fiecare aleasă pentru a încuraja alt tip de învăţare: cântece, mişcare, jocuri vocale, explorarea unui instrument muzical, povestirea, audiţia muzicală, explorarea diverselor genuri muzicale, compozitori, culturi – toate acestea în limba engleză. În fiecare lună copiii se întâlnesc cu o temă pe care o studiază timp de 4 săptămâni, în fiecare săptămână, timp de 1 oră

 

Alternativa educaţională Step by Step Clasele step by step te invită să le descoperi, sprijinind nevoia de dezvoltare a copiilor şi creând un spaţiu în care elevii pot învăţa prin descoperire. La această vârstă, copiii învaţ... Află mai multe »
VACANŢA DE VARĂ PE PLACUL TĂU! VACANŢA DE VARĂ PE PLACUL TĂU 2016   Ne jucăm! Ne distrăm! Învăţăm lucruri noi!      Şcoala Gimnazială S... Află mai multe »
Înscrie-ți copilul la Școala Step by Step! Înscrie-ţi copilul la Şcoala Step by Step!
Află mai multe »
Parteneri